Бившият защитник на ЦСКА и любимец на "червените" фенове Тончи Кукоч трогна феновете си с разказ за преживяното в последните дни на 2020 година. Хърватинът, който сега играе за унгарския Кишварда, се завърна в родината си, за да помогне на пострадалите при кошмарните земетресения.

Кукоч се включи в доброволчески отряд и помогна на възрастни хора от село в района на Петриня, където се оказа, че все още няма кой да се погрижи за пострадалите.

"Дойдохме тук и попитахме хората дали имат нужда от нещо, като им предложихме храна и вода. Казаха ни, че сме първите, които им предлагат нещо, защото повечето профучават покрай къщите им с висока скорост и въобще не забелязват тежкото им положение. Решихме да останем, защото хората определено имаха нужда от помощ. През първия ден доставихме хранителни и хигиенни стоки, а през втория започнахме да поправяме повредените къщи. Закупихме оборудване, а местните също ни помогнаха кой с каквото може.

Бяхме тук няколко дни, но никой от компетентните служби не дойде да попита хората дали са добре. Те не искат да напуснат къщите си, но в повечето не може да се живее и спят в колите си. Всички са ни много благодарни, а една баба дори искаше да ни плати за помощта и подаде 100 куни (около 30 лева). Когато съм с вас, съм щастлив", написа Кукоч към снимка с приятелите си.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)