Бившият защитник на Левски Давид Яблонски не успя да вдигне трофей със "сините", но снощи имаше сериозен принос за триумфа на Краковия в турнира за Купата на Полша. Чешкият бранител вкара един от головете за своя тим във финала срещу Лехия (Гданск), завършил 3:2 след продължения. Краковия губеше с 1:2 до 88-ата минута, но Яблонски изравни и даде шанс на отбора си, а Матеуш Вдовяк донесе победата в 116-ата минута. 

Това е историческа първа национална купа за Краковия в 114-годишната история на клуба. Тимът от Краков е ставал шампион 5 пъти, но за последно през далечната 1948 година.

В състава на Краковия е и бразилецът с български паспорт Диего Фераресо, който у нас игра за Литекс, Чавдар (Етрополе), Славия и Локомотив (Пловдив). Той беше в групата за финала, но остана сред резервите.

В 74-ата минута при 1:1 гол на Корнел Рапа от Краковия беше отменен за игра с ръка. Малко след това Марио Малоча от Лехия получи директен червен картон, но неговият отбор поведе в 85-ата минута с попадение на Давид Липски. Много скоро обаче Яблонски засече с глава центриране от корнер за 2:2, а малко преди да се стигне до дузпи, Вдовяк донесе победата на Краковия.

Купа на Полша - финал:

КРАКОВИЯ - ЛЕХИЯ (ГДАНСК) 3:2 след прод.


0:1 О. Хайдари (21)
1:1 П. Ван Амерсфоор (65)
1:2 П. Липски (85)
2:2 Д. Яблонски (88)
3:2 М. Вдовяк (116)