Нападателят на националния отбор на ЮАР Катлего Мфела е пред трансфер в сръбския гранд Партизан, разкриват медиите в страната. Мфела за последно игра за южноафриканския Мамелъди Съндаунс. Футболистът се превърна в звезда и лидер на тима, когато Христо Стоичков бе треньор. Под ръководството на Камата Мамелъди изпусна шампионската титла през миналия сезон в последните няколко кръга за сметка на Суперспорт Юнайтед.

“Преминаването ми в Партизан е правилно решение, тъй като това е известен клуб и е един от най-добрите в Европа. Там могат да ме забележат европейските гиганти. Благодарен съм на Мамелъди за всичко, което направиха за мен, но мисля, че дойде времето да напусна”, заяви голмайсторът.

Шефовете на Мамелъди отхвърлиха три оферти от западноевропейски клубове миналото лято. Според пресата в Сърбия Партизан ще плати на африканския тим около 1,5 милиона евро. Мфела игра за ЮАР на Световното миналата година и вкара гол при победата над Франция с 2:1. За Бафана Бафана има 37 мача и 18 попадения./БЛИЦ