Треньорът на Литекс Любослав Пенев нападна остро футболистите след равенството 2:2 като гост на Миньор в мач от 8-ия кръг на “А” група. Издънката отдалечава настоящия шампион от лидерите в класирането, а наставникът обвини играчите за слабото им представяне в Перник.

“Не си обяснявам защо играем по този начин. Тренираме по един начин и играем по друг. Борят се за титулярно място, да влязат групата, и накрая идва мачът, в който доста футболисти не само, че не са на стадиона, а са на друго място и в друг град. След гола отборът забрави да си подава. Вместо да заиграем със самочувствие, да се поотпуснем се получи съвсем друго нещо. Това е недопустимо за футболисти на шампиона. По този начин се отдалечаваме от титлата, не се приближаваме. По този начин е абсурд да я защитим“, изригна Любослав Пенев, който коментираше разпалено действията на играчите по време на пресконференцията си.

“Аз съм реалист, не говоря да играем голям футбол. Можем да играем обаче добър футбол. Това, което правим ние, не са детски грешки, а бебешки грешки. Футболен интелект е това, не се учи, или го имаш, или го нямаш. Лошото е, че тези неща се повтарят в няколко мача. Който не дава това, на което е способен, а има момчета, които не се раздават, няма как да разчита на място в групата за следващия мач“, завърши Пенев./БЛИЦ