Националният селекционер Любослав Пенев засвидетелства подкрепата си към треньора на Барселона Тито Виланова, който води битка с раково заболяване. Преди години Пенев имаше подобен проблем, но успя да се пребори.

"Здравето е най-важното нещо. С характер, дух и високо вдигната глава Виланова може да се пребори. Медицината също ще помогне", коментира Пенев пред радио "La Xarxa", цитирано от "Мундо Депортиво".

"Тито заслужава още много успехи. Той продължи линията на Гуардиола в същата посока и всичко върви добре. Няма съмнение, че Виланова се е доказал в Барселона", продължи селекционерът на България.

По повод преборилия рака два пъти Ерик Абидал, Пенев добави: "Ерик е пример. Трябва да бъдем търпеливи с него. Най-важно е здравето. Мина през трудни моменти и доказа, че е велик човек. Пожелавам му целия късмет на света."

Любослав Пенев изрази респект към Лео Меси, но посочи, че за постиженията му голям принос имат и съотборниците му: "Всички футболисти на Барса имат своя принос за успехите на отбора. Меси вкарва много голове, но около него е пълно със световни шампиони, които му помагат. Колективът не е от един играч, всички са."

Треньорът на България даде прогнозите си за предстоящите 1/4-финали на испанските отбори в Шампионската лига. "Барса е фаворит срещу ПСЖ, същото важи и за Реал (Мадрид) срещу Галатасарай. Малага трябва да покаже характер срещу Борусия (Дортмунд), но да не забравяме, че това е германски отбор. Испанските тимове са фаворити, но трябва да го покажат на терена", каза Пенев.