Футболист №1 на България за 2018 г. Кирил Десподов беше посочен от германския сайт 90min.de като един от вариантите на Вердер за заместник на Милот Рашица. 24-годишният косовски национал най-вероятно ще бъде продаден през това лято, а интерес към него има заявен от РазенБалшпорт (Лайпциг), Борусия (Дортмунд), Астън Вила, Уест Хям, Уулвърхямптън и Брайтън. Милан се отказа от желанието си да вземе Рашица, който има договор до 2022 г. и цената му е минимум 20 милиона евро.

Немският сайт изрежда петима футболисти, а всеки от тях е потенциален заместник на косоваря. Изброени са Кирил Десподов (Каляри), Мустафа Бунду (Орхус), Камил Йозвиак (Лех Познан), Галено (Брага) и колумбиецът Луис Суарес (Уотфорд). Посочени са и сумите, на които се оценяват футболистите. Според 90min.de, цената на Десподов е 3,2 милиона евро. Бунду е най-евтин – 1,6 млн. Йозвиак струва 2,7 милиона, Галено е 5,5, а Суарес е най-скъп – 7,5 млн. евро.

„Десподов беше привлечен в Каляри от България през януари 2019 г. срещу 3,5 милиона евро и подписа договор до 2023 г. След разочароващо представяне в Серия „А“, офанзивният футболист беше преотстъпен на Щурм (Грац). В Австрия българският национал наистина разцъфна. С 9 гола и осем асистенции, Десподов беше важна част от офанзивната формация на Щурм. Сега трябва да се върне в Италия, но изглежда ще му е трудно да се пребори за титулярно място. Заради спортни и финансови причини може да се изключи негово завръщане в Щурм. Вердер от друга страна може да бъде привлекателен за българина заради възможността да се играе в Бундеслигата“, пише 90min.de в анализа си за Кирил Десподов.

Както е известно, помощник-треньор на Вердер е българинът Илия Груев. Неговият син Илия-младши е част от първия отбор на „зелено-белите“ от Бремен. Трябва да се отбележи, че присъствието на Кирил Десподов в листата на 90min.de не означава задължително, че българският национал е в полезрението на германския клуб. Той е посочен само като вариант, на който Вердер може да обърне внимание.