Мария Командная е млада, компетентна и секси! А дали няма да е твърде секси за някои ислямски правила?

Руската спортна журналистка ще води в Кремъл заедно с английската футболна икона Гари Линекер церемонията по жребия за груповата фаза на световното първенство в Русия догодина от 14 юни до 15 юли. Иранските фенове обаче се страхуват, че ще пропуснат решаващи сцени от церемонията и няма да могат да ги видят на живо. Причината за този страх е, че иранската държавна телевизия IRIB ще прекъсва програмата заради строги ислямски предписания веднага, когато се показват сцени с леко облечени жени. А Мария е известна с екстравагантните си появи. Точно заради това хиляди персийски привърженици отправят апел към Мария да не се облича толкова секси за жребия.

„Моля помогни ни с избора на твоя гардероб, за да можем да видим цялата церемония”, написа един от многото такива фенове на профила на рускинята в „Инстаграм”.

Подобен проблем имаше през 2006 година, когато Хайди Клум стоеше на сцената с дълбоко изрязана рокля, а през 2014 година в Рио заради оскъдно облечените самба танцьорки излъчванията в Близкия Изток бяха прекратявани за доста дълъг период.