Пътуванията до „Търф Мур”
Бърнли стана 43-ият отбор, който ще играе във Висшата лига и на 18 октомври английският елит ще има своето първо „Памучено дерби”, когато воденият от Оуен Койл тим гостува на Блекбърн на „Иууд Парк”.

Привличаща вниманието топка
Изглежда плашещо, че мачовете през миналия сезон се играеха с топка, която не можеше да грабне периферното ти зрение и не можеше да фокусира цялото ти внимание. Благодарение на „Найк” сега ще се играе с привличащата внимание Total90 Ascente.
 
Приятел със свирка
Кевин Френд (фамилията се превежда като „приятел”) бе назначен сред групата съдии, които имат право да бъдат рефери във Висшата лига. Все още не е ясно колко приятелски ще е настроен 37-годишният съдия днес на „Иууд Парк,” където ще трябва да успокоява Сам Алърдайс и Марк Хюз по време на мача на Блекбърн с Манчестър Сити.
 
Началникът на реферите
До миналия сезон Майк Райли можеше да си навлече гнева само на двама мениджъри по едно и също време. Сега обаче той замени Кийт Хакет като шеф на Борда на професионалните футболни съдии и това ще му позволи да си навлече гнева на всичките 20 мениджъри в елита в края на всеки уикенд.
 
Правила за уважение
Доста спорно изглежда решението, че всеки клуб може да бъде наказан, ако трима или повече негови играчи наобиколят съдията да му искат обяснение за дадено отсъждане. Изглежда недоволството само на двама футболисти е достатъчно на реферите.
 
Евтини сезонни билети
Блекбърн прекоси финансовия Рубикон в опит за привлече вниманието на местните, които пък да посетят повече мачове на водения от Сам Алърдайс тим. Клубът намали цената на сезонните билети на 199 паунда, така стана единственият тим във Висшата лига със сезонен билет под 200 паунда.
 
Пренаселване от отбори с имена, започващи с Б
Бирмингам Сити и Бърнли се присъединиха към Блекбърн и Болтън в английския елит през този сезон. През 1992 г. Блекбърн бе единственият тим във Висшата лига, чието име започва с Б. През годините към него се присъединяваха Барнзли, Брадфорд и други, но никога досега не бе имало четири клуба, имената на които започват с втората буква от азбуката./БЛИЦ