Носителят на „Златната топка“ за 2006 г. Фабио Канаваро вероятно ще стане новият селекционер на Роберт Левандовски и останалите играчи от националния отбор на Полша и ще замени Пауло Соуса, който напусна след по-малко от година на поста.

Соуса прекрати договора си с поляците през декември, за да застане начело на бразилския гранд Фламенго. За 15 мача като селекционер на „дружина полска“ португалецът записа шест победи, пет равенства и четири загуби.

Според експерта от „Скай Спорт Италия“ Джанлука ди Марцио, фаворит за негов наследник е именно Канаваро. 48-годишният световен шампион с Италия за 2006 г. днес ще проведе важна среща с ръководството на Полската футболна федерация, а досегашните преговори в Краков се развиват в положителна насока.

Очакванията са скоро бившият защитник на Наполи, Парма, Интер, Реал (Мадрид) и Ювентус да подпише двегодишен договор. Вероятният дебют на Канаваро начело на полските национали ще бъде на 24 март, когато ще е полуфиналният бараж за Мондиал 2022 срещу Русия.

Треньорската кариера на Фабио Канаваро до момента премина изцяло в Азия. Той беше начело на китайските Гуанджоу Евъргранде и Тянжин Куанджиан, както и на саудитския Ал Насър. През пролетта на 2019 г., докато беше начело на Гуанджоу, в два мача води националния отбор на Китай.

Според информациите от Италия, при неуспех на преговорите с Фабио Канаваро друг световен шампион от 2006 г. е алтернативен вариант за Полша. Това е бившият треньор на Ювентус Андреа Пирло.