Уругвайският футболен клуб Данубио пусна третия си екип, който е изцяло посветен на България. На фланелката има изписан хоризонтален текст, който е първият куплет от химна ни „Мила Родино”.  

"Горда Стара планина,

до ней Дунава синей,

слънце Тракия огрява,

над Пирина пламеней"

Фланелките са съставени с цветовете на българското знаме. Данубио игра с тях тази нощ, но загуби гостуването си на Монтевидео Уондърърс с 1:2 в 13-я кръг от уругвайската Клаусура.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

БЛИЦ припомня, че Данубио има огромна връзка с България. Клубът е създаден от българските емигранти в Уругвай – братята Михаил и Иван Лазарови през 1932 година. Стадионът пък носи името на майка им Мария - "Хиподрум градина Мария Минчева де Лазаров". Първоначално пловдивчанката искала името на отбора да бъде Марица, но синовете й смятали, че това звучи твърде женствено и последвало предложение за друга река - Дунав, на испански Данубио.

Тимът има три титли на Уругвай – 1988, 2004 и 2007 година. В отбора са играли няколко популярни в света футболисти – Рубен Соса, Алваро Рекоба, Диего Форлан, Единсон Кавани, както и колумциебът Хамилтон Рикард, който е бивш футболист на ЦСКА.