ЦСКА загуби с 0:2 от румънския шампион ЧФР Клуж на старта на групите в Лига Европа, а един от голмайсторите за тима на Дан Петреску - Марио Рондон, е отлично познат на известния наш треньор Ясен Петров. Опитният нападател е работил два пъти под ръководството на Пловдивския Джанини, научи БЛИЦ.

Но връзката на Петров с ЧФР Клуж не се изчерпва дотук.

34-годишният Рондон е втори сезон в ЧФР Клуж. Голмайсторът, който е венецуелец, има два периода в Шъдзяджуан при Ясен Петров. През сезон 2015/2016 Рондон бележи 6 попадения в китайската Суперлига за водения от българина отбор. Преди това венецуелецът е четири сезона в Португалия за Насионал (Мадейра). 

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

След раздялата с Шъдзяджуан Марио Рондон играе един сезон (2017/2018) в Румъния за Газ Метан Медиаш, след което отново се завръща в китайския клуб на Ясен Петров, но вече във втора дивизия. През 2018 г. венецуелецът вкарва 3 гола, а месеци по-късно пак облича екипа на Газ Метан Медиаш и след 18 мача и 10 гола в елита на Румъния е привлечен в ЧФР Клуж. 

Преди да вкара на ЦСКА Рондон отбеляза две попадения за успеха с 3:1 срещу КуПС Куопио в плейофа за място в групите на Лига Европа.

Треньорът на румънците Дан Петреску пък се е изправял не един път срещу Ясен Петров. Бившият защитник на Румъния и Челси е водил два китайски отбора - Цзянсу Сайнти и Гуйчжоу Чжичэн, с които е имал мачове срещу българина.