Британските медии получиха повод да празнуват, след като местен народен представител назова публично Райън Гигс като футболистът, за когото неделните вестници разкриха, че има извънбрачна връзка.
 
Депутатът от либералдемократите Джон Хеминг се възползва от вековното си право на свобода на словото пред Камарата на общините и назова публично името на Гигс.
 
Бившият уелски национал бе наложил съдебно вето на английските и уелските медии да публикуват името и снимката му във връзка със статия за извънбрачната му връзка с участничката в “Биг Брадър” Имоджен Томас.
 
Забраната не важеше за Шотландия и “Сънди Хералд” публикува голяма снимка на Гигс, а през очите му обаче имаше черна лента с надпис “Цензурирано”. След това хиляди хора в социалните мрежи коментираха, че става въпрос именно за играча на Манчестър Юнайтед.
 
“Около 75 000 души в “Туитър” са свързали името на Гигс с тази любовна афера. Не можем да пратим в затвора всички тези хора”, заяви Хеминг. Премиерът Дейвид Камерън призна, че законовата възможност за подобно съдебно вето се превръща в безсмислица в ерата на “Туитър” и “Фейсбук”.
 
Няколко дни преди това копрорацията на Рупърт Мърдок “Нюз Груп Нюзпейпърс”, която притежава “Сън” и “Таймс”, се опита да се пребори във Върховния съд с наложената забрана./БЛИЦ