Първото лятно попълнение на Тотнъм Люис Холтби обясни на феновете на Шалке защо напуска клуба. Това той направи през профила си в социалната мрежа "Фейсбук". Припомняме, германският национал подписа предварителен договор, който влиза в сила от лятото. От 1 юли халфът е свободен агент.

В Лондон той ще прибира по 4,3 милиона евро годишно, а за подпис пък ще му бъдат преведени малко над 600 хиляди евро. И тъй като се очаква тежка за него пролет, той реши да внесе малко разяснение относно решението за бъдещето си.

"Със сигурност щях да се чувствам по-добре, ако бях изчакал с обявяването, че напускам Шалке. Но обещах да кажа решението си до края на декември. Сега клубът има достатъчно време, за да потърси нов състезател.

Отлично разбирам, че по мой адрес ще бъдат отправени много критики. Емоциите играят сериозна роля. Винаги съм се давал всичко от себе си за този клуб и ще продължа да го правя до последната ми секунда тук", коментира Холтби.

Трансфера си той определи като "чувство да сбъдне детската си мечта". Още като малък е гледал мачове по телевизията баща си, който е англичанин, и си е пожелал един ден да може да играе във Висшата лига. "Шансът за това дойде и аз реших да се възползвам, добави халфът. - Предложението на Шалке беше наистина перфектно. Ако обаче на масата нямах това от Англия, щях да остана в Гелзенкирхен дълго време."