Бившият треньор на Реал (Мадрид) и екснационален селекционер на Бразилия Вандерлей Люксембурго подписа двегодишен договор с Атлетико Минейро

Клубът от Бело Оризонте бе начело на първенството на Бразилия за няколко седмици, но завърши на седмо място. По този начин не успя да се класира за участие в Копа Либертадорес догодина.

57-годишният Люксембурго, който изведе Сантос до скромното 12-о място, реши да напусне клуба, след като президентът Марсело Тейшейра загуби поста си на изборите през уикенда.

Вандерлей Люксембурго е един от най-успешните треньори в бразилското първенство. Той има пет спечелени титли, включително и тази от 2003 г., когато триумфира с най-големия съперник на Атлетико Минейро – Крузейро.

Люксембурго пое Сантос в средата на годината, след като преди това подаде оставка от Палмейрас заради различия с борда на директорите, който продаде нападателя Кейрисон на Барселона срещу волята на специалиста.

Той бе начело на националния отбор на Бразилия от 1998 до 2000 г. и през сезон 2004/05 бе треньор на Реал (Мадрид). Освен това е печелил шампионската титла на Бразилия и с Палмейрас (1992, 1993 г.), Коринтианс (1998) и Сантос (2004)./БЛИЦ