Люцерн би драматично Сервет с 4:3 като гост в последен мач от швейцарската Суперлига. Димитър Рангелов получи контузия и пропусна края на сезона в Швейцария. 30-годишният български нападател е с мускулно разтежение на дясното бедро и не игра в последните три мача от швейцарския шампионат срещу Лозана, Сион и Сервет.

Люцерн е осми в класирането и отдавна си осигури оставане в елита и през следващия сезон. Домакините поведоха с 2:0 след голове на Треанд и Понт, а гостите намалиха чрез Ренгли. Паше вкара за 3:1, но голямата драма настъпи после. За Люцерн точни бяха Гигакс, Касами и Незирай, които доведоха резултата до 3:4.

Тюн пък си осигури участие в Лига Европа след реми – 2:2, у дома с Йънг Бойс. В същото време конкурентът Сион би Цюрих с 4:2, но това се оказа недостатъчно за спечелване на виза за Европа. Шампионът Базел би Санкт Гален с 1:0, а Грасхопърс надви Лозана с 4:1.
Базел и Грасхопърс ще участват в квалификациите на Шампионската лига, а Санкт Гален, Цюрих и Тюн - в Лига Европа. От елита изпадат Лозана и Сервет.