Италианският в. „Кориере дела Сера“ съобщи тази сутрин, че треньорът на Интер Антонио Конте е получил засилена полицейска охрана, след като е получил заплахи по пощата, придружени от куршум.

След това съпругата на Конте излезе с изявление във „Фейсбук“, в което написа: „Историята за патрона е лъжа! В Италия наистина проблем с комуникацията и поднасянето на информацията. Изглежда има хора, които се събуждат сутрин с намерението да напишат някоя лъжа, а дори не мислят за последствията.“

В тази връзка Интер излезе с уточняваща информация, която беше разпространена от агенция „АНСА“ и „Гадзета дело Спорт“. „Нерадзурите“ обявиха, че заплахата е пристигнала в клубните офиси, а не в дома на Антонио Конте. Вече е започнало разследване, тъй като всичко е предадено на полицията.

„Във връзка с историята, публикувана днес, Интер иска да изясни, че Антонио Конте не е получавал лично заплашителното писмо и не е ходил лично в полицията. Заплаха дойде в клуба и както следва да се прави в такива ситуации, ние сме предали всичко необходимо на властите“, обявиха от миланския клуб.