Бурята Бабет може да доведе до отлагане на един от мач от днешната програма на Висшата лига. Под сериозна въпросителна е провеждането на домакинската среща на Нотингам срещу Лутън от деветия кръг на шампионата. Двубоят трябва да започне в 17:00 часа българско време.

Домакините остават оптимисти, че мачът ще се проведе по програма и няма да бъде отложен. Ръководството на Нотингам остава в постоянна връзка с групите, следящи за климатичните условия и силния проливен дъжд, който се изсипва над централната и северната част на Англия. Вчера е имало доста наводнени улици в Нотингам, което сериозно възпрепятства придвижването из града. Затруднения изпитват и железопътните структури.

За днес има издадени предупреждения за силни дъждове, но теренът на стадион „Сити Граунд“ за момента не е засегнат от пороите. Нотингам смени тревното покритие и сериозно подобри дренажната система през лятото.

Според „Манчестър Ивнинг Нюз“ днес се очаква в северната и северозападната части на страната да има сериозни валежи и провеждането на още четири мача е под въпрос. Това са дербито Ливърпул – Евертън, Манчестър Сити – Брайтън, Нюкасъл – Кристъл Палас и Шефилд Юнайтед - Манчестър Юнайтед.