"Българското" дерби в турското първенство между отборите на Газиантепспор и Бурсаспор не завърши. Мачът от 5-ия кръг бе прекратен в 62-ата минута, след като фенове на домакините удариха лошо с предмет в главата един от страничните съдии. Малко по-рано гостите от Бурса успяха да поведат в резултата. В 56-ата минута Ердоган се разписа с глава за 0:1.
8.jpg
След попадението ултрасите на Газиантепспор побесняха и явно гневни от неблагоприятното развитие на срещата решиха да изразят яда си, хвърляйки предмети по терена.

С един от тях в главата бе уцелен страничен рефер. Съдийската тройка веднага се прибра в съблекалнята и след като обсъди ситуацията реши да прекрати мача.

Българските футболисти Ивелин Попов и Димитър Иванков започнаха титуляри за отборите си и се представиха на ниво. След прекратяването на мача двамата дълго време си говориха на терена.

Не е ясно какви ще са последствията за тима Газиантепспор след инцидента. Най-вероятно ще бъде присъдена служена победа на Бурсаспор, а Ивелин Попов и съотборниците му ще бъдат лишени от домакинство за няколко срещи. /БЛИЦ