Контролата между Украйна и САЩ ще се проведе независимо от военната обстановка в държавата. Това потвърдиха от футболната федерация, като същото последва и от тази на американците.

"Футболната федерация на Украйна потвърди, че техният отбор ще пътува до Кипър и мачът ще се състои по предварителна договорка", обявиха янките.

По принцип срещата бе договорена за стадиона в Харков. В понеделник Агенция "Ройтерс" цитира президента на центрaлата Анатолий Конков, който заяви, че тимът няма да лети до Острова на Афродита. "Ако не можем да играем у дома, защо трябва да пътуваме до Кипър в това тежко време за страната ни?. Ние играем за хората и родината."

В крайна сметка двубой ще има. Ако не настъпи някаква друга промяна, приятелският мач трябва да започне в 21.00 часа българско време.

Припомняме, на 20 февруари Динамо (Киев) прие Валенсия също в Кипър - в Никозия. Украинският гранд загуби "домакинството" с 0:2. В реванша пък гол не падна и така ясно, че "прилепите" ще играят с Лудогорец на 1/8-финалите на Лига Европа.