Спечелилият шампионски титли с Байерн и Волфсбург в Бундеслигата Феликс Магат може да се откаже от футбола. Само преди месец немската легенда се размина с тим от ОАЕ. 59-годишният специалист преговаря с ръководството на Ал Аин, който е рекордьор в местното първенство. Магат можеше да наследи Козмин Олароую, но преговорите пропаднаха в последния момент.

Феликс Магат е без отбор от освобождаването си от Волфсбург през октомври 2012 година. През 2009 година той направи „вълците” шампиони, а през 2005 и 2006 година спечели дубъл с Байерн. Той намекна, че може да сложи край на треньорската си кариера.

"Никога не трябва да се казва "Никога", но не се виждам да се занимавам отново като треньор. Не мисля, че има работа, която да бъде толкова атрактивна, че пак да ме откъсне от семейството ми. Със сигурност не и в Германия, заяви Магат. - Когато напуснах Волфсбург, имах желание да почина за кратко и след това да поема друг отбор. Сега обаче вече не съм сигурен, че го искам.” Феликс е бил начело на Хамбургер, Нюрнберг, Вердер (Бремен), Айнтрахт (Франкфурт), Щутгарт, Байерн (Мюнхен) и Шалке 04.