Новият менидж ър на Фулъм Феликс Магат даде първата си пресконференция на поста. Германският специалист е трикратен шампион в Бундеслигата с Байерн (2005, 2006) и Волфсбург (2009).

Феликс говори пред журналистите на английски език. "В следващите месеци ни предстои много работа, за да избегнем изпадането. Още от първите ми дни тук свършихме добра работа. Защо Фулъм се намира в това положение? Не ми пука за миналото, за това какво е било. Аз нямам влияние върху това, което се е случило до момента в отбора. Тук съм от петък, заяви Магат.

- Сигурен съм, че ще се спасим, защото футболистите ми го искат. Тук атмосферата е добра. най-важното нещо е да избегнем изпадането и ние можем да го постигнем. Трябва да се концентрираме върху следващите 12 мача, особено за съботния мач с Уест Бромич.

Някои от бившите ми играчи са ме критикували за методите ми на работа? Питайте Раул за работата ми, а не футболистите, които са ви непознати в Англия. Питайте добрите футболисти, защото те са тези, които ще ви дадат верните отговори. Дали съм тежък характер? Не, аз съм готин, много готин тип.

Не ми пука дали един футболист е в отбора от 20 години, 20 месеца или два месеца. За мен това няма значение. Важното е как играе и какво иска да постигне.

Наясно съм със ситуацията на своя предшественик във Фулъм, защото аз самият съм бил уволняван няколко пъти. Съжалявам за всеки треньор, който е уволнен, но ръководството чакаше от доста дълго време. Смятам, че промяната бе наложителна и трябваше да се направи веднага.

Нещата не изглеждаха добре. Исках в отбора да се появи нова атмосфера и затова реших да се разделим с Кърбишли и Рей Уилкинс. Гледам само напред и ще се опитам да дам най-доброто от себе си.

Не съм работил като мениджър само в Шампионската лига, аз започнах от четвърта лига. Никога не съм изпадал. Имам собствена философия как трябва да се играе футбол. Искам моят отбор да играе по начина, по който го правеше Волфсбург през сезон 2008/09."