Галатасарай се представя слабо през този сезон. Заради неубедителните изяви бе уволнен Франк Рийкард, а същото е на път да се случи с Георге Хаджи. “Чим Бом” се срина на девето място в класирането и отпадна от Газиантепспор и Ивелин Попов на четвъртфиналите за Купата на страната. Така “лъвовете” загубиха шансове за изява в евротурнирите наесен.
 
Всички фенове на най-титуловяния тим на комшиите се чудеха, как при такава звездна селекция техният тим може да играе толкова слабо. Турските медии обаче разкриха причината за големия карък на гранда. Това се оказала муска с черни заклинания на новия стадион “Тюрктелеком Арена”.
 
При начертаването на страничната линия на терена, един от работниците забелязал закопан до полвината и обвит с черни конци къс хартия. Веднага било докладвано на шефа на спортното съоражение, а духовници разчели, че има писани на арабски черни заклиняния.
 
“Нека всичкото зло на този свят да се стовари върху този отбор”, се казвало в заклинанието. Предполага, че муската е направена от фен на кръвния враг Фенербахче.
 
Мехмед ХОДЖОВ /БЛИЦ