Най-комерсиалният клубен турнир в Европа – Шампионска лига, започва днес. 32 отбора разделени в 8 групи стартират надпреварата, която ще приключи през май догодина. Само преди по-малко от 4 месеца Интер стъпи на върха, след като на финала победи Байерн (Мюнхен). “Нерадзурите” започват защитата на трофея си тази вечер в мач срещу холандския шампион Твенте. На вратата на холандците ще пази българинът Николай Михайлов. Това ще бъде дебют за Твенте в груповата фаза на турнира.

Същото се отнася и за отбора, в който играе друг българин. Турският шампион Бурсаспор и Димитър Иванков се класираха директно в групите и тази вечер излизат срещу Валенсия. Останалите дебютанти в тазгодишното издание на Лигата са още Апоел (Тел Авив), Брага (Португалия), Тотнъм и Жилина (Словакия).

Шампионска лига няма да е същата без Манчестър Юнайтед. В редиците на “червените дяволи” отново ще блести българската звезда Димитър Бербатов. Тази вечер те посрещат на своя “Олд Трафорд” Глазгоу (Рейнджърс).

Жребият за групите оформи “желязна” група “G”, в която са колосите Реал (Мадрид), Милан и Аякс в компанията на френския Оксер.

Група "С" противопоставя Манчестър Юнайтед и Глазгоу Рейнджърс. Интригата се допълва от факта, че наставникът на шотландците Уолтър Смит е бивш асистент на сър Алекс Фъргюсън.

Сред фаворитите, както винаги, ще бъдат Барселона и финалистът от миналия сезон Байерн (Мюнхен). С единствената мисъл да стигнат до трофея тръгват и лондконските Челси и Арсенал, които никога не са печелили състезанието./БЛИЦ

МАЧОВЕТЕ ВЪВ ВТОРНИК
Група “А”
Твенте – Интер
Съдия: Педро Проенса (Пор)
Наказани: няма
 
___________________.jpgВердер – Тотнъм
Съдия: Масимо Бузака (Швейц)
Наказани: няма
 

Група “В”
Олимпик (Лион) – Шалке 04
Съдия: Иван Бебек (Хър)
Наказан: Крис (Олимпик Лион)
 
Бенфика – Апоел (Тел Авив)
Съдия: Алексей Николаев (Рус)
Наказани: няма
 
Група “С”
___________.jpgМанчестър Юнайтед – Рейнджърс
Съдия: Олегарио Бенкуеренса (Пор)
Наказан: Рафаел да Силва (Манчестър Юнайтед)
 
Бурсаспор – Валенсия
Съдия: Свейн Одвар Моен (Нор)
Наказани: няма
 
Група “D”
ФК Копенхаген – Рубин
Съдия: Томас Айнвалер (Ав)
Наказан: Сесар Навас (Рубин)
 
diema.jpgБарселона – Панатинайкос
Съдия: Никола Рицоли (Ит)
Наказани: няма