Нападателят Димитър Макриев вкара своя гол №11 за сезона и донесе победата на Ашдод с 1:0 над Апоел Петах Тиква в среща от 32-ия кръг на израелското първенство, в който Макаби Хайфа спечели шампионската титла предсрочно, след като победи като гост тима на Лотар Матеус Макаби Нетания с 2:0.

Макриев вкара гола за успеха на Ашдод в 80-ата минута на мача. Той успя да промуши отблизо топката във вратата на Апоел Петах Тиква за крайното 1:0. След тази победа Ашдод заема комфортното 7-о място с актив от 38 точки. Тимът на Макриев дори има шанс да се пребори и за 6-ото място, но той е минимален.

В същото време пък Макаби Хайфа стана шампион на Израел предсрочно, след като се наложи с 2:0 като гост над Макаби Нетания. Титлата е 11-а за зелените от Хайфа, единственият отбор от Израел, попадал в Шампионската лига, но първа от 2006 година насам. Макаби ще може и да дублира титлата си с Купата на страната във вторник, когато на финала се изправя вече срещу детронирания шампион Бейтар Йерусалим. При гостуването на Нетания играчите от Хайфа стигнаха до победата с голове на Тамбинкоси Пантини в 13-ата минута и на Барам Каял в 76-ата. Преследвачът им Апоел Тел Авив, където играят българите Димитър Телкийски и Елин Топузаков, е с 58 точки и два мача по-малко. В понеделник те приемат последния в класирането Хакоах Амидар Рамат Ган.

Друг български национал Игор Томашич пък игра цял мач за Макаби Тел Авив, който спечели с 3:0 като гост на Макаби Петах Тиква и се изкачи на 6-о място във временното класиране с актив от 41 точки.

Българският нападател Тодор Колев пък игра при нулевото равенство на Апоел Ирони Кириат Шмона като гост на Бней Йехуда. След тази подялба на точките отборът на Колев заема предпоследното 11-о място с 27 точки. /БЛИЦ