Македония сензационно разби съперника на България в световните квалификации Дания с 3:0 в контрола, играна на стадион „Филип II Македонски” в Скопие.

Играчите на Чедомир Яневски се разправиха с възпитаниците на Мортен Олсен още в първите 25 минути на срещата. Съотборникът на Иван Иванов в Партизан Анте Лазевски изведе нападателя на Наполи Горан Пандев, който в 9-ата минута се разписа за 1:0.

„Червеният динамит” не получи възможност да избухне в свой отговор, а получи ново попадение в 17-ата минута Агим Ибраими се разписа за 2:0.

Всичко в мача приключи още в 24-ата минута, когато нападателят на Брюж Иван Тричковски даде извеждащ пас към бранителя на Майнц Николче Новески, който направи резултата класически.

Постепенно гостите изравниха играта, но така и не успяха да намерят верния път към вратата на Пачовски, за да отбележат поне почетно попадение. В крайна сметка Македония напълно заслужено победи и поднесе една от големите изненади в световните контроли.

Македония – Дания 3:0
1:0 Горан Пандев (9), 2:0 Агим Ибраими (17), 3:0 Николче Новески (24)

Съставът на Дания: Каспер Шмайхел, Даниел Агер, Симон Кяер (53 – Окоре), Якобсен, Вас, Зимлинг (80 – Слот), Ериксен (53 – Педерсен), Крон-Дели (82 – Ласе Шьоне), Ромедал (62 – Фишер), Йоргенсен (32 – Квист), Корнелиус