Името на Христо Стоичков отново стана актуално в Македония. Местната преса започна с догадките кой ще бъде следващият национален селекционер. Камата бе спряган за този пост и през 2013 година, но тогава договорка не беше постигната.

Македонците започнаха трагично участието си в квалификациите за Евро 2016, с което рано, рано изгубиха своите шансове за първенството във Франция. От това си изпати и треньорът Бошко Джуровски, който моментално бе уволнен.

Освен Стоичков, другите кандидати за горещия стол са Драголюб Беклавац и Любинко Друлович, бившият селекционер на Босна и Херцеговина Сафет Сушич, Фарук Хаджибегич и Златко Кранчар. Сред евентуалните варианти попадна и синът на Алекс Фъргюсън - Дарън, който има солиден стаж като мениджър в долните нива на английския футбол.

За последно Камата беше начело на Литекс, изкарвайки и няколко седмици начело на ЦСКА. В момента легендата на българския футбол и Барселона се занимава с телевизионна дейност отвъд Океана, където е коментатор в "Телевиса".