Дан Петреску може да се раздели с треньорския пост в Динамо (Москва), съобщават руските медии. На румънеца е предложено да напусне по собствено желание. Според информациите обаче съдбата на 46-годишният специалист ще бъде решена на днешното заседание на съвета на директорите на московския клуб.
 
Още вчера се появиха информации в Русия, че Петреску е уволнен от поста си. Причината за това са незадоволителните резултати и загубата с 0:4 от последния в класирането Анжи през уикенда. В момента Динамо заема четвърто място в класирането на руската Премиер лига с 43 точки, на три от третия ЦСКА (Москва) и на 7 от втория Зенит. Лидер е Локомотив (Москва) с 51 точки.
 
Руските медии твърдят, че Петреску има договор с Динамо до края на сезон 2014/15, но в контракта има точка, според която той може да бъде освободен, ако московският клуб не завърши в Топ 5 на класирането през настоящия шампионат. Според непотвърдени данна румънецът е отказал направеното предложение да напусне поста си по собствено желание.
 
Ако днес съветът на директорите на Динамо (Москва) реши да уволни Дан Петреску от треньорския пост, начело на отбора временно ще бъде назначен бившия руски национал Дмитрий Хохлов, който в момента е треньор на младежкия тим на клуба. Счита се, че най-сериозната кандидатура за нов наставник на Динамо е Станислав Черчесов, който в момента е начело на Амкар. Според неофициалните информации именно заради преговорите с Динамо Черчесов е отказал да поеме Спартак (Москва). Специалистът обаче отрече да е водил разговори с ръководството на „синьо-белите“.