В началото на септември българският нападател Димитър Макриев започна своя втори период в израелския Ашдод. Той не успя да се наложи в Криля Советов (Самара) и в украинския Олександрия, а освен това беше измъчван и от контузии. След като през август не успя да играе заради забавена жълта карта, на 1 септември той избухна с два гола при успеха на Ашдод с 3:1 като гост на Бней Сахнин във 2-ия кръг на израелското първенство.

"Поставил съм си за цел през този сезон да вкарам 20 гола. На първо място обаче са победите на отбора и едва тогава моите голове", казва Макриев пред местен сайт, цитиран от БТА.

Ашдод има две победи от два мача, а Макриев пропусна възможността да играе срещу българския защитник Йордан Милиев на старта, когато тимът на нападателя спечели с 2:0.

"Щастлив съм, че отбелязах две попадения в първата си среща след завръщането тук. За нас тези победи на старта са важни, защото ще ни донесат спокойствие, а трудните мачове тепърва предстоят. Чувствам този клуб и този град като свой дом и наистина съм щастлив. Затова се върнах. Но сега тимът е доста млад и ние трябва да се доказваме във всеки мач. Въпреки това, имаме качества и ще бъда щастлив, ако вкарам 20 гола. Но никога не може да си сигурен какво те чака във футбола. Затова важното е да печелим", заяви още Димитър Макриев.