Българският нападател Димитър Макриев най-вероятно отново ще играе за израелския клуб Ашдод, където бе от 2008 до 2011 година. 28-годишният нападател от два дни е в лагера на отбора край Будапеща и тренира на пълни обороти.

Миналото лято Макриев беше продаден от Ашдод на руския Криля Советов, но първо се контузи, а след това не успя да се наложи. През пролетта беше преотстъпен на украинския клуб Олександрия, но също не успя да се наложи.

Последните слухове пращаха Макриев в кипърския гранд Анортозис, но сделката пропадна. Така най-удачният вариант пред българина към този момент е Ашдод, за който той има 111 мача и 44 гола в израелското първенство.

Макриев е юноша “Левски”, но през 2002 година премина в ЦСКА, след което е продаден на Интер, за който няма нито един мач. “Нерадзурите” го преотстъпват под наем последователно в Белинзона, Гурник Забже и Киасо, за да се озове през 2005 година във френския Дижон. През сезон 2006/07 играе за словенския Марибор, след което преминава в Ашдод. За националния отбор на България той има 8 мача и 1 гол.