Малага би аутсайдера Гранада с 2:0 като гост в мач от 34-ия кръг на Примера дивисион. Успехът на практика означава, че гостите си гарантират оцеляването в испанския футболен елит. Домакините пък от своя страна пък усложниха още повече положението с тази загуба и ще трябва да разчитат на чудо, за да се спасят.

В 47-ата минута Кеко асистира на Сандро Рамирес, който с бомбен изстрел извън наказателното поле прати топката в мрежата за 0:1. Авторът на гола после уцели гредата, а в добавеното време фиксира и крайното 0:2 след пас на Хавиер Онтиверос.

Спортинг (Хихон) и Еспаньол завършиха 1:1. 

Домакините се нуждаеха от трите точки, за да останат в борбата за оцеляване, докато каталунците преследваха успеха, за да запазят някакви шансове за Лига Европа. Но сега ще се надяват да наваксат изоставането си в оставащите двубои до края на кампанията. 

В 39-ата минута Виктор Родригес откри за домакините от пряк свободен удар – 1:0. В 55-ата минута Лео Баптистао с перфектен пас изведе Херард Морено зад защитата и той без забавяне преодоля стража на противника, за да направи резултата 1:1.


ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН