ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Милан успя да измъкне точка у дома срещу Малага, като двата тима завършиха 1:1 в срещата си от четвъртия кръг на Група C. Това равенство и на практика и на теория направи испанския тим 1/8-финалист в турнира. Андалусци поведоха на „Джузепе Меаца” с гол на Елисеу (40), но след почивката „росонерите” успяха да изравнят чрез Алешандре Пато (73).
 
Мачът в Милано не предложи на зрителите качествен футбол, като интересните ситуации пред двете врати бяха много малко. Още в първите минути на мача мениджърът на домакините беше принуден да извърши смяна, като на мястото на контузилия се Игнасио Абате в игра се пови Матиа Де Шилио. „Росонерите” владееха повече топката, но не стигаха до голови положения. Доста изненадващо в 40-ата минута Елизеу се възползва от пас на Иско и откри резултата в полза на гостите с един от общо трите точни техни удара към вратата на Кристиан Абиати.
 
След почивката Милан натисна и в 50-ата минута Урби Емануелсон излезе очи в очи с Кабайеро, но не успя да го преодолее. Десетина минути по-късно вратарят на гостите изпусна топката при едно центриране, обаче Кевин Констант не съумя да извлече полза от грешката. В 73-ата минута бразилецът Алешандре Пато, който в дълги периоди от двубоя не изпъкваше с изявите си, отбеляза с глава изравнителен гол за 1:1 след центриране на Констант. Въпреки че публиката на "Джузепе Меаца" очакваше Милан да осъществи мощен финален щурм, това не се случи и срещата завърши без победител.
 
С това равенство Малага събра 10 точки в актива си и остава на първото място в групата, гарантирайки си участие на 1/8-финалите, докато Милан остава втори с 5 пункта и ще продължи да се бори в последните два кръга за място в следващата фаза.  

 
милан_1.jpgМиланМалага 1:11mal.jpg
 0:1 Елисеу (40), 1:1 Алешандре Пато (73)
 

Милано, “Джузепе Меаца”
Съдия: Хауърд Уеб (Англия)

 
Милан: 32. Абиати, 25.Бонера, 5.Мексес, 20.Абате (6 - 2.Де Шилио), 34.Найджъл Де Йонг , 28.Емануелсон (80 - 7.Робиньо), 18.Монтоливо , 21.Констант, 9.Пато, 22.Боян, 92.Ел Шаарави (62 - 10.Кевин-Принс Боатенг)
 
Малага: 13.Кабайеро, 5.Демикелис, 3.Уелигтон , 21.Серхио Санчес , 2.Хесус Гамес, 7.Хоакин (81 - 11.Фернандес), 16.Итура (75 - 8.Тулалан), 6.Игнасио Камачо, 18.Елисеу, 22.Иско, 9.Савиола (68 - 24.Санта Крус)


szólj hozzá: Milan vs Malaga 1:1 GOALS HIGHLIGHTS