Малага обърна и разби на свой терен тоталния аутсайдер този сезон Сарагоса с 5:1 в среща от 25-ия кръг на Примера дивисион.

Доста изненадващо гостите поведоха в резултата с гол на Карлос Аранда, който в 23-ата минута получи пас от Лафита и вкара за 0:1. Арагонци запазиха аванса си чак до края на първата част, в добавеното време на която Иско асистира на Себастиан Фернандес, който изравни за 1:1.

След почивката андалусци се развихриха и тотално разпиляха своя съперник. В 67-ата минута Пауло Да Силва си отбеляза автогол и обратът стана пълен – 2:1. Десет минути по-късно Мартин Демикелис засече с глава центриране на Хоакин и увеличи преднината на домакините – 3:1. След по-малко от 120 секунди пък Иско се възползва от чудесно подаване на Рондон и направи резултата 4:1. В 88-ата минута пък Хосе Рондон довърши арагонци и оформи крайното 5:1.

Победата е осма домакинска за Малага този сезон и с нея тимът се изкачи от девето на четвърто място във временното класиране с 34 точки. Сарагоса остана твърдо на последната позиция с 15 пункта.