Малага ревизира бюджета си за сезон 2012/2013, съобщи официалният сайт на клуба. Тази драстична мярка се налага заради изваждането на тима от европейските турнири за един сезон. Бюджетните разходи ще възлязат на 84 милиона евро, а приходите – 89. Така печалбата ще бъде 5 милиона евро.

Малага ще оспорва наложеното на клуба наказание от УЕФА пред Спортния арбитражен съд в Лозана. Както е известно, европейската футболна централа изхвърли испанския клуб от следващото издание, за което андалусийците се класират в следващите 4 години.
За капак Малага са глобени и с 300 000 евро заради неизпълнението на спуснатите от УЕФА правила за финансов феърплей. „Синьо-белите" имат много задължения към данъчните, собствените си играчи и служители и други клубове.

Основният мотив, с който от Малага ще оспорват решението на УЕФА, е, че клубът ще получи достатъчно пари от участие в Шампионската лига. Испанците се класираха на осминафиналите, а имат и реална възможност да стигнат и по-далеч, тъй като ще се изправят срещу преодолим съперник като Порто. Вероятността обаче наказанието на УЕФА да бъде отменено или поне намалено не е особено голяма.