Испанският Малага ще позлати халфа си Иско. Полузащитникът подписа нов договор в клуба, в който заплатата му е сериозно завишена. От ръководството на тима обаче пазят в тайна пълния размер на сумата.

Интересното е, че новият договор изтича през лятото на 2016 година, когато трябваше да приключи и старият му контракт, така че в случая не става дума за удължаване. Успоредно със заплатата обаче е увеличена и минималната освобождаваща клауза в контракта му. Сега ако даден отбор иска да го вземе трябва да плати за него 35 млн. евро.

20-годишният играч е искан от редица европейските грандове, но явно засега ще остане в закъсалия финансово испански тим.

"Той е играч от световна класа и е голяма реклама на Малага. Ние показахме, че си вярваме един друг с този нов договор, като Иско показа още, че е израснал сериозно като човек. С новата клауза в неговия контракт ние ще се предпазим допълнително от всички външни атаки", сподели спортният директор Марио Хусийос.

"Благодарен съм на Малага за доверието и аз искам да продължавам да израствам тук като играч и човек. На 20 години съм, но съм доста амбициозен, така че смятам да работя още върху своята игра", добави самият Иско.