Малага поднесе голямата сензация на вечерта във футболна Европа. Храбрият тим на Мануел Пелегрини изтръгна с много воля 2:2 насред “Ноу Камп” от страшилището Барселона в първи четвъртфинал за Купата на краля.

През уикенда каталунците спечелиха визитата си на същия съперник за първенство с 3:1, но сега бяха изненадани неприятно в своя дом. Двамата старши треньора направиха общо 15 смени в съставите си в сравнение с предишната среща. Почивка получиха Валдес, Пике, Алба, Шави и Фабрегас. Преди началото на мача пък Меси позира с четирите си “Златни топки” за кеф на препълнените трибуни.

Изненадващо още при първата си свястна атака Малага поведе. Уникално тъпа грешка на вратаря Пинто и Тиаго в 28-ата минута позволи на Мануел Итура да открадна топката и спокойно я вкара в мрежата – 0:1. Радостта на гостите обаче трая твърде кратко. 180 секунди по-късно Меси сътвори поредния си шедьовър, тръгна почти от центъра на игрището, излъга няколко защитници и с помощта и на ошашавения Велитон излезе сам срещу вратаря Камени. Аржентинецът без проблеми го простреля за 1:1.

Още в следващата си атака Барса вече водеше. Тиаго Алкантара центрира от корнер, а в наказателното поле над всички скочи Карлес Пуйол, който с глава се разписа за 2:1. Футболистите на Малага нямаха никакво намерение да се предават и продължиха да контраатакуват опасно.

Те бяха допълнително затруднени и от това, че в последния четвърт час на мача играха с 10 души. Начо Монреал получи директен червен картон, след като спъна излизащия сам Педро. В последната минута Дуда центрира остро от фаул в пеналта, Адриано се подхлъзна на тревата, а оставеният непокрит Камачо със злоба заби топката във вратата за крайното 2:2.