Паоло Малдини се сбогува с футбола и хилядите си фенове на пресконференция. Легендарният футболист, който има 901 мача за 24 години в Милан е печелил пет пъти Шампионската лига и седем пъти титлата в Италия. Един от най-великите леви защитници се разплака на брифинга си и благодари на всички, които са му помогнали.

”Аз съм и винаги ще бъда фен на Милан. Дал съм най-доброто от себе си и мисля, че съм заслужил всичко, което постигнах с този клуб”, каза Малдини, цитиран от “Скай Спортс”.

Според слуховете той ще продължи кариерата си в Испания, след като получи покана от треньора на европейския шампион Барселона Пеп Гуардиола да се присъедини към щаба му: “За мен е чест, че Пеп ме покани, но не мисля, че бъдещето ми е в Барселона”.

За трансфера на Кака сподели: “Това са сигнали, че нещо се случва в Милан. Той е невероятен футболист и клубът никога досега не се е разделял със звездите си. Ще окаже влияние на играта, а феновете със сигурност ще страдат. Не мисля, че Милан запада. Сега пред отбора е предизвикателството да се бори без него”./БЛИЦ