Футболният свят научи тежка новина. Малкият Брадли Лаури почина на шест годинки, а кончината му разплака нападателят на Англия Джърмейн Дефоу.

Брадли се бори за живота си в продължение на четири години, след като през 2013 година бе диагностициран с невробластом (тумор, характерен при децата и бебетата).

Той пребори болестта един път и беше в ремисия, когато през юли миналата година симптомите се подновиха. Беше стартирана кампания в Англия за набирането на 700 000 паунда, които да помогнат на малчугана да премине нов вид лечение в САЩ.

Футболният Съндърланд, на който малкият Брадли бе талисман също помогна, момчето няколко пъти излиза с тима на терена, а играчите на „черните котки“ го посещаваха в болницата.

В края на 2016 година лекарите поднесоха тежката новина. Ракът на хлапето е толкова напреднал, че терапията в САЩ няма да го излекува, а единствено може да продължи живота му.

През годините Брадли стана много близък с Джърмейн Дефо. Нападателят често се срещаше с малчугана и му вдъхваше кураж и надежда. Малчуганът дори изведе националния отбор на Англия преди световната квалификация с Литва през март.

При представянето си като играч на Борнемут голаджията не успя да сдържи сълзите си.

„Брадли ще остане завинаги с моето сърце“, каза Дефоу, а сълзите се стичаха по лицето му.

„Моето малко момче отиде днес при ангелите“, написа майката на Брадли Лаури – Джема.