Малшанс за Илиян Мицански при равенството 1:1 на неговия Инголщад като гост на Унион (Берлин) в мач от 22-ия кръг на Втора Бундеслига.

Българският национал беше спънат за дузпа в 92-ата минута и сам се нагърби с тежката задача да я реализира. И точно в този момент късметът го напусна, защо пропусна от бялата точка, с което можеше да донесе три точки на тима си.

Въпреки това Мицански изигра силен двубой за своя тим и гол за него щеше да бъде като подарък за усърдната му работа. Именно с негово участие гостите поведоха. Мицански проби отдясно в наказателното поле и пусна топката към Лапе. Той от своя страна продължи към Хелер, който пък матира стража на столичани за 1:0 в 66-ата минута.

Равенството обаче беше възстановено в 85-ата. След центриране на Коплин Немец с глава вкара за 1:1. Така се стигна до втората минута на продължението, когато Мицански бе фаулиран в наказателното поле. След консултация със своите асистенти главният съдия посочи бялата точка. Нашето момче обаче пропусна да се разпише.

С точката Инголщад е на 10-о място с 30 точки и при успех тимът можеше да излезе дори временно четвърти. Именно Унион е на тази позиция с 32 т.