Спечелилият требъл през изминалия сезон Манчестър Сити се раздели с бившия френски национал Бенжамен Менди, чийто договор изтече, а в момента той очаква повторно дело срещу него след обвинение за изнасилване.

Менди беше признат за невинен за шест изнасилвания и едно сексуално посегателство срещу четири жени по време на шумен процес през януари. След над 67 часа разисквания тогава съдът не издаде присъди по едно обвинение за изнасилване и един опит за изнасилване срещу други две предполагаеми жертви. Сега делото ще бъде възобновено.

Адвокатът на Менди каза, че той е "доволен", че е бил оправдан за сексуални атаки и "очаква с нетърпение" да изчисти името си при повторното дело.

През 2017 година френският национал подписа шестгодишен договор на стойност 28 милиона паунда с Манчестър Сити, който включваше средна годишна заплата от 4,68 милиона паунда. През цялото това време обаче той има само 75 участия във всички турнири за Сити. Той беше отстранен от "небесносините" миналия сезон, докато течеше процесът му. Бранителят не изигра никаква роля и в историческия требъл за "гражданите".