Манчестър Юнайтед явно не бърза с избора на наследник на Оле Гунар Солскяер като мениджър на отбора. В последните дни няколко известни треньори от Европа бяха посочени като варианти за „червените дяволи“.

Юнайтед обаче е започнал преговори с бившия наставник на Барселона Ернесто Валверде, който временно да застане начело на тима от „Олд Трафорд“ до края на сезона. 57-годишният испанец е безработен от 13 януари 2020 г., когато беше уволнен от каталунците.

С назначението на временен мениджър управата на Манчестър Юнайтед ще си даде по-дълъг период относно преговорите за постоянен наставник. Ръководството е стигнало до този извод, след като се оказало, че бързото ангажиране на Маурисио Почетино няма да е толкова лесно, колкото се предполагаше, пише „Би Би Си“.

Ернесто Валверде от своя страна отговаря на профила за опитен треньор, който може да поеме временно отбора и без да има очаквания, че може да получи работата за постоянно. Авторитетната британска медия отбелязва, че Валверде няма опит в английския футбол, но говори отлично английски език.