Манчестър Юнайтед надви Милан с 5:4 след дузпи в последната си контрола преди началото на сезона в английската Висша лига. В редовното време съперниците завършиха 2:2 мача си в Кардиф от силния приятелски турнир “Интернешънъл Чемпиънс Къп”. Синът на Паоло Малдини – Даниел, пропусна решителна дузпа за „росонерите“, а новото попълнение Даниел Джеймс донесе успеха на „червените дяволи“.

Английският тим контролираше нещата в началото и Донарума трябваше да се намесва след удар на Рашфорд, а шут на Перейра излезе в аут. Все пак Маркъс Рашфорд (14) даде аванс на „червените дяволи“ след извеждащ пас на Матич и рикошет в бранител на италианците. Въпреки преимуществото си англичаните допуснаха изравняване, а автор на гола за „росонерите“ бе Сусо с шут от далечна дистанция. До края на полувремето Милан беше по-активният тим, но Сусо пропусна да направи пълен обрат, след като Де Хеа спаси, а испанецът се намеси и мало преди почивката след прехвърлящ удар на Пьонтек.

Втората част започна с повече агресия от страна на англичаните, а полякът Понтек пропусна от изгодна позиция в 50-ата минута да даде аванс на италианците. След час игра ”росонерите” най-накрая поведоха в резултата с малко късмет. Сусо центрира, а топката се отклони от главата на Линдельоф и се озова в мрежата зад Де Хеа за 1:2.

Оле Гунар Солскяер направи няколко промени и в игра се появиха новото попълнение Даниел Джеймс, Ашли Йънг, Фред, Туанзебе и Лингард. Те освежиха играта на Манчестър Юнайтед и, а Джеси Лингарс (72) изравни за 2:2 след пас на Марсиал. Треньорът на Милан Марко Джампаоло смени почти целия си тим, а до края на редовното време нямаше много сериозни положения. В последните секунди Фред шутира в аут от пряк свободен удар пред границата на наказателното поле.

При дузпите англичаните не сгрешиха нито веднъж, докато Даниел Малдини се превърна в грешник за „росонерите“ от бялата точка.