Вратарят Андре Онана официално премина от Интер в Манчестър Юнайтед, а според transfermarkt.de сделката е за 52,5 милиона евро. Договорът на камерунския вратар с английския гранд е до 30 юни 2028 година, като в него е записана опция за продължаването му с още една година.

Онана има 104 сухи мрежи в 255 мача на клубно ниво. Той стана три пъти шампион на Нидерландия и спечели два пъти Купата на страната с отбора на Аякс преди през 2022 година да премине в Интер.

През миналия сезон той спечели Купата на Италия с „нерадзурите“ и игра във финала на Шампионска лига.

„Да се присъединя към Манчестър Юнайтед е невероятна чест и цял живот съм работил усилено, за да стигна до този момент, преодолявайки много препятствия по пътя. Да изляза на „Олд Трафорд“, за да защитавам вратата си и да допринасям за отбора, ще бъде още едно невероятно изживяване. Това е началото на едно ново пътуване за мен, с нови съотборници и нови амбиции за които да се боря“, сподели Онана.

„Манчестър Юнайтед има богата история на невероятни вратари и сега ще дам всичко от себе си, за да създам собственото си наследство през следващите години. Развълнуван съм от възможността да работя отново с Ерик тен Хаг и нямам търпение да изиграя ролята си в успеха, който знам, че е решен да постигне в този велик футболен клуб“, добави камерунският страж.