Манчестър Юнайтед може да плати около 10 милиона паунда на Хари Магуайър през това лято, за да улесни напускането му, пишат в Англия. Двете страни ще седнат на масата за преговори, за да изяснят ситуацията и да намерят решение на ситуацията след финала за Купата на Англия. Двубоят срещу Манчестър Сити е в  събота на „Уембли“.

30-годишният бранител премина на “Олд Трафорд” през 2019-а срещу 80 милиона паунда, но в момента е оценяван само на около 30 милиона поради високата си заплата от 190 хиляди на седмица.

Реално погледнато, Магуайър не струва и 10 милиона, но в Англия е така. Ако Хари играеше някъде из Източна Европа, едва ли и 2 милиона щеше да струва.

Централният защитник има още две години от своя договор и вероятно ще спечели само около половината от тази сума, ако премине в друг тим. Именно поради тази причина шефовете на “червените дяволи” ще трябва да компенсират разликата в евентуалните заплати за този срок, за да успеят да се разделят с играча.

Самият Магуайър също по-скоро желае да напусне и да отиде в отбор, където ще играе редовно. През последната година футболистът се представя плачевно с червения екип.  След идването си мениджърът Ерик тен Хаг бързо разбра, че Хари е под всякаква критика и го заби на пейката. От 61 мача на “червените дяволи” във всички турнири набеденият за голяма звезда бранител е бил титуляр само в 16.