Манчестър Юнайтед потвърди, че легендарният шотландски мениджър сър Алекс Фъргюсън е претърпял успешна операция заради мозъчен кръвоизлив.

76-годишният шотландец се е почувствал зле още вчера, а тази сутрин в дома му е била повикана линейка, която го е откарала в Salford Royal Hospital в тежко състояние.

„Сър Алекс Фъргюсън претърпя днес операция заради мозъчен кръвоизлив. Интервенцията е преминала много добре, но той се нуждае от време и интензивни грижи, за да възстанови”, се казва в официалното изявление на клуба, публикувано на профила в социалната мрежа „Туитър”.

Сър Алекс Фюргюсън е най-успешният мениджър в историята на Манчестър Юнайтед. Той спечели 13 шампионски титли начело на тима за 26 години и се оттегли през 2013 година. На 29 април той връчи плакет на мениджъра на Арсенал Арсен Венгер, който също се оттегля в края на сезона след 22 години начело на „артилеристите”. Това се случи по време на мача между „топчиите” и „червените дяволи”, които спечелиха с 2:1 на своя „Олд Трафорд”.