Английският гранд Манчестър Юнайтед обяви огромните 115,5 милиона паунда загуби за финансовата година, която приключи през юни 2022, но задмина градския съперник Манчестър Сити по изразходвани средства за заплати.

Загубите на клуба в сравнение с предходната година се увеличават с 23 милиона паунда, а "червените дяволи" регистрират и най-високия бюджет за заплати на футболисти в историята на Висшата лига - 384 милиона паунда. Юнайтед подобрява рекорда на градския съперник Манчестър Сити от 355 милиона паунда за заплати.

Изпълнителният директор на клуба Ричард Арнолд добави, че има увеличение с 18 процента на приходите, които достигат 583 милиона паунда, но дългът е нараснал с близо 100 милиона - от 419 на 514 милиона паунда.

"Резултатите за фискалната 2022-ра година рефлектират възстановяването от пандемията, завръщането на феновете и новите ни комерсиални партньорства, както обаче и увеличени инвестиции в състава на първия тим. Негативен ефект върху резултатите има и липсата на предсезонно турне през юни 2021, както и отслабването на паунда", коментира Арнолд.

На Манчестър Юнайтед е струвало 24,7 милиона паунда, за да се раздели с бившия мениджър Оле Гунар Солскяр и временния наставник Ралф Рангник, който не стана и съветник в клуба, както бе обявено да се случи.