Трансферът на Костел Пантилимот от румънския Тимишоара в Манчестър Сити бе финализиран, след като вратарят получи работна виза за Англия.
 
Преди седмица “гражданите” обявиха, че румънецът ще стане четвъртото ново попълнение на тима през това лято, като оставаше да бъде издадено разрешението за работа.
 
Пантилимон игра два пъти за Тимишоара срещу Манчестър Сити през миналия сезон на Лига Европа и се очаква да попадне в състава на Роберто Манчини за срещата със Суонзи в понеделник.
 
Румънецът ще играе една година под наем на “Ийслендс”, като след това трансферът му може да стане постоянен. Очаква се вратарят да бъде резерва на английския национал Джо Харт.
 
Тимишоара ще получи 300 000 паунда за преотстъпването на Костел Пантилимон, а ако стражът остане за постоянно при “граждавите”, румънският клуб ще вземе още 2,7 милиона паунда.
 
Манчестър Сити има право да задържи Пантилимон под наем и за втора година, като тогава клаузата за откупуване скача на 3,4 милиона паунда.
 
За да защити интересите си в сделката, Тимишоара поиска вратарят да продължи договора си с клуба до лятото на 2016 г./БЛИЦ