Ливърпул е приел третата оферта от страна на Манчестър Сити за английския национал Рахийм Стърлинг, съобщава „Би Би Си”. Остава само футболистът да се разбере с „гражданите” за личните си условия и да премине задължителните медицински прегледи.

Мърсисайдци ще приберат 44 милиона паунда от сделката веднага, а сумата може да нарасне до 49 милиона паунда при добри резултати на английския национал с екипа на Сити.

През юни тимът „Анфийлд” отказа две предложение на „гражданите” за Стърлинг, който в края на миналия сезон не пожела да продължи договора си с мърсисайдци до лятото на 2017 година. Нападателят дори отхвърли предложение от 100 000 паунда седмична заплата.

Стърлинг бе в разширения състав на мениджъра Брендън Роджърс за предсезонното турне на Ливърпул в Азия, но бе свален от самолета и остана в Англия, а останалите футболисти на мърсисайдци заминаха за Тайланд.

Рахим Стърлинг има 16 мача и 1 гола с екипа на английския национален отбор, а за Ливърпул е записал 95 срещи и 18 попадения във Висшата лига.