Английският шампион Манчестър Сити е на загуба за миналия сезон в размер на повече от 90 милиона паунда. Инвестициите са потънали в скъпата селекция и всички разходи около това, с цел спечелването на първа титла в Англия от 44 години насам. Други около 90 милиона паунда са отишли за подобряването на първия отбор и академията за финансовата година. Така общите разходи на собствениците от Абу Даби от поемането на контрола върху клуба през 2008 година до момента възлизат на 580 милиона паунда.

От Манчестър Сити обявиха заедно с тези резултати, че стартират процедура по погасяване на дълговете и вместване на клуба в рамките на финансовия феърплей, наложен от новите правила на УЕФА. Самият шейх Мансур бин Зайед бин Султан ал Нахиян е разпоредил ограничаване на разходите и насочване към продажба на играчи, независимо от предложената цена.

Загубите от 97,9 милиона паунда за сезон 2011/2012 чисто финансово са записани за 2011 година, а бюджетът за текущия сезон ще бъде вписан в баланса за 2012 година, уточняват още от клуба.