Лидерът в английската Висша лига Манчестър Сити е набелязал един от любимците на треньора Хосеп Гуардиола в Байерн Тиаго Алкантара, съобщава goal.com.

24-годишният испански национал е считан за изгодна алтернатива на Пол Погба, Френският национал фаворизира сам евентуален бъдещ трансфер от Ювентус в Барселона, а „бианконерите” искат за него 100 милиона евро.

Към този момент Байерн определено не е склонен да се раздели с Тиаго Алкантара, който дълго време лекуваше контузия, но от началото на сезона е твърд титуляр в състава на баварците. Той последва Гуардиола и премина в Байерн от Барселона през лятото на 2013 година.

Нещата обаче зависят много от Хосеп Гуардиола, който все още не е продължил изтичащия му в края на сезона договор с клуба от Мюнхен. Ако Гуардиола реши да обърне гръб на баварците и да отиде в Манчестър Сити, където не са загубили интерес към него, въпреки че чилийският мениджър Мануел Пелегрини преподписа до лятото на 2017 година, Тиаго Алкантара също би могъл да се озове при „гражданите”.