Манчестър Сити победи у дома Лестър с 4:2 в преиграването от третия кръг за ФА Къп и се класира за четвъртия етап на най-стария футболен турнир в света. На 9 януари двата отбора не излъчиха победител, завършвайки 2:2. Така се стигна до преиграването на "Сити ъф Манчестър".

Още до почивката "гражданите" вкараха 3 гола във вратата на втородивизионния си съперник, за когото отново не игра Александър Тунчев. Българският защитник продължава да се възстановява от тежка контузия. Както е известно, мениджър на Лестър е бившият наставник на Манчестър Сити Свен-Йоран Ериксон.

В 15-ата минута Карлос Тевес за пореден път демонстрира отличната форма, в която се намира. Аржентинецът пое топката край тъчлинията, нахлу към вратата на "лисиците", преодоля защитник, след което нанесе точен изстрел - 1:0. Гостите бързо отвърнаха. В 18-ата минута Лойд Дайър получи дузпа от рефера Марк Холси след съприкосновение с Патрик Виейра. От бялата точка Пол Галахър не сгреши - 1:1.

Последва силна игра на "гражданите", които в рамките само на 120 секунди вкараха 2 гола и почти решиха крайния изход от мача. В 37-ата минута Патрик Виейра се разписа за 2:1, а секунди след това Адам Джонсън бе точен за 3:1.

3.jpg

През второто полувреме селекцията на Роберто Манчини намали темпото. Тевес получи шанс да вкара втори гол, но не успя да реализира отсъдената за нарушение срещу него дузпа. Аржентинецът стреля силно от бялата точка, но право в тялото на вратаря Крис Уийл.

Последваха още няколко пропуска на домакините, а в 83-ата минута "лисиците" вкараха втори гол и започнаха да мечтаят за нещо повече. Японецът Юки Абе изведе Лойд Дайър през центъра и нападателят пусна топката покрай Джо Харт за 2:3. Гостите се хвърлиха в атака с всички сили и пробваха да стигнат до изравнително попадение. Въпреки това обаче бяха наказани за четвърти път, което ги отказа напълно. В 90-ата минута Александър Коларов направи 4:2 с плътен шут по земя от над 20 метра.

За четвъртия кръг на ФА Къп се класира и Уулвърхемптън, който победи с 5:0 у дома Донкастър. Сток Сити пък надделя с 2:0 като гост на Кардиф и също продължава напред. /БЛИЦ